Tuinberegening

Uiteraard speelt water een cruciale rol in uw tuin om de beplanting optimaal te laten groeien. Daarom stellen wij een persoonlijk beregeningsplan op. We houden rekening met alle factoren die van belang zijn voor het functioneren van het systeem. De positie en het type planten, de positie van de bron, de juiste pomp, de besturing, het aantal sproeipunten … Het spreekt voor zich dat een beregeningssysteem best vooraf in het tuinplan wordt geïntegreerd. Maar ook voor bestaande tuinen heeft Groenbedrijf Van Vlierden de juiste oplossing.

Alles kan handmatig of volautomatisch. Wie geen tijd heeft om urenlang met zware tuinslangen en sproeiers rond te zeulen, kiest best voor een volautomatisch beregeningssysteem. Met een automatisch irrigatiesysteem vermijdt u bovendien waterstress bij de planten. Waterstress ontstaat door wisselende periodes van droogte en vochtigheid en belemmert de optimale groei van de plant.

We werken met pop-up sproeiers en druppeldarmen afhankelijk van het soort planten en de bereikbaarheid van de planten. Verscheidene hagen en bloemen mogen namelijk niet met pop-up sproeiers beregend worden. Het voordeel van druppeldarmen is dat het water direct bij de wortelzones komt en er geen verspilling is door verdamping. Wij zorgen er in elk geval voor dat u de gepaste oplossing krijgt voor uw tuin.