Tips voor de vijver

Tips voor onderhoud van uw vijver

TIP 1:Het plantenonderhoud kan worden beperkt tot het schoonhouden en fatsoeneren van de planten. Verwijder lelijke plantendelen en uitgebloeide bloemen om zaadverspreiding te voorkomen.

TIP 2: Geef de vissen zeer eiwitrijk voedsel. Verwen ze ook eens met dierlijk voedsel, zoals muggenlarven en regenwormen, ze zijn er gek op.

TIP 3: De vijverfilter moet tot eind oktober 24 per dag, 7 dagen per week aanstaan. Maak de filter regelmatig schoon. Een goede watercirculatie zorgt ervoor dat schadelijke gassen uit het vijverwater kunnen ontsnappen.

TIP 4: Door warm weer kan op stilstaand water een vliesdunne, vetachtige kaamlaag ontstaan. Een skimmer zorgt voor een schoon oppervlak. Een skimmer is een drijvend potje, dat het oppervlaktevuil afvoert naar het filtersysteem.

TIP 5: Gebruik een luchtpompje om het water van voldoende zuurstof te voorzien. Door warm weer zal veel water verdampen. Vul daarom regelmatig water bij. Laat het leidingwater niet direct in de vijver stromen, maar doe dit via een plantenzone of moerasgedeelte.