Nieuws

21 december 2017

Prettige feesten!

Beste,

Naar aanleiding van de eindejaarsperiode zullen onze kantoren gesloten zijn van 23 december 2017 tot en met 7 januari 2018.

Langs deze weg wensen alle medewerkers van Groenbedrijf Van Vlierden u fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

Wij danken u voor het vertrouwen en de aangename samenwerking in 2017.

Fijne feestdagen!

14 juli 2017

Bouwverlof 2017

Groenbedrijf Van Vlierden gaat met vakantie van 17 tot en met 30 juli. Vanaf maandag, 31 juli staan we weer voor jullie klaar.

Wij wensen iedereen een fijne, rustgevende vakantie toe!

Het Van Vlierden team.

22 juni 2017

MAAK JOUW TUIN SUMMERPROOF, VOLGENS DE NIEUWSTE TRENDS!

Voor we het weten is de zomer in het land; een periode van gezelligheid en mooi weer. Wil jij jouw gezellige zomeravonden graag doorbrengen in een tuin, ingericht, volgens de nieuwste trends, lees dan hierna onze tips.

De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent gezellig samenzijn met vrienden en familie, genieten van lange zomeravonden in je eigen tuin. De dag van vandaag besteden we quasi evenveel zorg aan de inrichting van de tuin, als aan de inrichting van het interieur. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een buitenkeuken. Het grote voordeel hier is dat je tussen je gasten vertoeft en hen tegelijk van hapjes en drankjes kan voorzien. Dé trend bij uitstek deze zomer is het afstemmen van de buitenkeuken op het interieur. De lijn wordt doorgetrokken, zodat alles 1 mooi geheel vormt. Kies voor tuinmeubels die matchen met je meubels, ga resoluut voor materialen en kleuren die aansluiten bij je interieur en zorg zo voor harmonie.

Een tuin met veel groen en natuurlijke materialen is helemaal in. Maar ook  een wilde, natuurlijke tuin is steeds meer in trek. In de drukte van het dagelijks leven verlangen we steeds meer naar rust. Omdat we geen tijd meer vinden voor sport buitenhuis, is een natuurlijke, groene tuin een mooi alternatief om te ontstressen na een drukke dag. Verticaal tuinieren en gevelgroen leunen perfect aan bij deze trend en zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Denk goed na over welke delen van je tuin graag natuurlijk houdt, zo voorkom je immers dat het resultaat “too much” is.

Van Vlierden wenst u alvast een prachtige zomer…

10 april 2017

Lentekriebels!?

Vroeg beginnen, betekent werk en een goed gevoel in de lente en in de zomer winnen.

Word jij ’s ochtends ook wakker bij het gesjirp van de vogeltjes? De natuur roept je letterlijk naar buiten. Je ziet .. Je ruikt en voelt de lente.

Graag geven wij jouw deze tips om nog meer van jouw droomtuin te kunnen genieten.

Nu al onkruid wieden

Het onkruid begint terug goed te groeien. Als je het nu verwijderd, heb je in de lenteperiode veel minder last van ongewenste plantengroei.

Verwijder het zo snel mogelijk om te vermijden dat het zich uitzaait tot een plaag. Probeer ervoor te zorgen dat onkruid zo weinig mogelijk licht krijgt.

Om onkruid maximaal te beperken is het aangeraden om de bodem bedekt te houden. Onder paden en perken kan je een worteldoek plaatsen, een laag bodemschors zorgt er dan weer voor dat je minder moet wieden.

Voorkom een slakkenplaag

In april leggen de slakken hun eerste 400 à 500 eieren.

Het is dus heel belangrijk om al vroeg in het voorjaar het aantal slakken in de tuin te bestrijden om later in het jaar een slakkenplaag te voorkomen.

27 februari 2017

Een stadstuin vol leven!

Het ontwerpen en aanleggen van stadstuinen vraagt een specifieke aanpak en heeft bijgevolg enkele verschillen met een gewone tuin. Ook in het aanleggen van dit type tuinen specialiseert Van Vlierden zich onder het motto “perfectie in groen”.

Onze doelstelling bij het ontwerpen van stadstuinen is het creëren van een oase van groen. Wonen in de stad heeft tal van voordelen, in het bijzonder met eigen tuin. Uiteraard wil u de nodige privacy en wil u op en top kunnen ontspannen na een drukke werkdag. Het is perfect mogelijk om een stadstuin in te richten waarbij u zich in het midden van de natuur waant.

Er zijn tal van mogelijkheden in het ontwerpen van een stadstuin. Van Vlierden zorgt ervoor dat het ontwerp en de materiaalkeuze perfect past bij uw woning. Gevelgroen, bloemen, planten, afsluitingen .. een waaier van mogelijkheden .. Laat ons u adviseren en inspireren!

Heeft uw interesse in het laten ontwerpen van een stadstuin? Neem dan zeker contact met ons op om hierover de mogelijkheden te bespreken.

Sales@vanvlierden.com

20 februari 2017

Bouwinnovatie beloont standhouders.

Traditiegetrouw bekroonden de persjury en de architectenjury respectievelijk de mooiste en meest onthaalvriendelijke stand op Bouwinnovatie 2017. Deze bekroning vond plaats op vrijdagavond 20 januari tijdens de Nacht van de Bouwvakker in de Hasseltse Versuz.

De persjury schonk haar derde plaats aan de uitnodigende stand van Van Vlierden Groenbedrijf. Volgens de jury bekroonden we alle facetten van een groene tuin, met onder andere de grote tuinbanken in Bilinga, een mooie toog in Thermowood, verticale tuinen en echte natuurschilderijtjes om in je woonkamer te hangen. Fruitschalen, frivole gietertjes en opborrelend water zorgden voor frisse kleur- en geuraccenten.

05 december 2016

Vorst in jouw tuin

Koud? Nog kouder?

Groenbedrijf Van Vlierden  geeft jou graag enkele tips mee om jouw tuin op een zo goed mogelijke manier te wapenen tegen koud, nog kouder, … de Belgische winter!

Tijdens de winterperiode is een goed onderhoud van belang om tijdens de lente- en zomerperiode van alle planten, struiken en bomen om optimaal te kunnen genieten. Doordat het water in de bladeren bevriest en bepaalde delen van de plant gaan afsterven is het aangeraden om bepaalde voorzorgen te nemen. Om planten te beschermen tegen vorst kan je stro, jute of folie met gaatjes in gebruiken om de planten in te dekken.

Planten begeven zich in slapende toestand in de winter, dit maakt het verplanten van bomen ideaal in het najaar. Bomen kennen een traag herstelproces na de verplanting, het is dus van belang dat dit op de juiste manier en op het juiste moment gedaan wordt. Planten die niet winterhard zijn, plaats je beter binnen of op een vorstvrije plaats. Zorg ervoor dat de kamer waar de planten komen te staan niet te warm is.

Betreft het gazon is het cruciaal om in het najaar nog een laatste keer te bemesten, zodat het op een gezonde manier de winter in kan gaan. Men loopt meer risico op mossen, onkruid, ziektes etc. indien er niet bemest wordt.

Heeft u vragen omtrent vorst in de tuin? Wenst u een vrijblijvende onderhoudsofferte? 
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Wij wensen u alvast een aangename winterperiode toe en kijken samen met u uit naar een kleurrijke lente!

04 november 2016

De ontwikkeling van de nieuwste tuintrends

Wat zijn de nieuwe tuintrends?

Wat zijn ideeën, inspiratie, tips en voorbeelden van de nieuwste trends voor de tuin? Uiteraard volgen wij dat op de voet en willen we u graag inspireren … Het gaat hier om de trends van 2016 voor de inrichting van de tuin, tuinmeubels, planten, stijl en sfeer.

Het verschil tussen binnen en buiten vervaagd

Men ziet steeds vaker dat de tuin of het balkon en het interieur steeds meer met elkaar in verbinding gaan staan. Deze trend voor de tuin en het balkon zal zich verder blijven door zetten. Sterker nog: de grens tussen tuin en balkon en het interieur zal meer en meer vervagen. De stijl en sfeer die je binnenshuis hebt gecreëerd zet je door in de tuin of andersom uiteraard. Kleuren sluiten op elkaar aan en meubels vormen een harmonieuze eenheid.

De natuurlijke tuin ontwikkelt zich verder door in 2017

Veel beplanting, gebruik van natuurlijke en verweerde materialen en minder bestrating is een belangrijke trend die zich in de tuin van 2017 nog verder zal ontwikkelen. In ons hectische bestaan willen we, als het enigszins kan, van onze tuin een kleine, en vooral natuurlijke oase maken. Een tuin mag weer lijken op natuur en hoeft niet strak vormgegeven te zijn. Ook zullen we doorgaan met verticaal tuinieren. Begroeiing en beplanting tegen de muur om het natuurlijke gevoel nog verder te accentueren. Om toch nog wat luchtigheid in de tuin te krijgen zal er hier en daar een opvallend element worden ingebracht.

In de tuin en op het balkon kweken we zelf kruiden en groenten

Eerlijke groenten en kruiden die niet bespoten zijn en op een natuurlijke manier zijn gegroeid. Daaraan hebben steeds meer mensen behoefte. En het zelf kweken is leuk en leerzaam voor je kinderen en jezelf. Dus de trend van het hebben van je eigen moestuin of kruidentuin, zelfs op het balkon of dakterras, zet ook in 2017 door. Steeds meer creatieve en leuke oplossingen voor verticaal tuinieren, bieden ook prima mogelijkheden voor het balkon, dakterras en kleine tuin. Sterker nog: je ziet de kruidentuin zelfs een plek veroveren binnenshuis, tot in de woonkamer toe!

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertalen dit graag naar uw huidige tuin of uw nieuwe tuin!

19 augustus 2016

Project "Kapermolen" te Hasselt

Maak kennis met project Kapermolen te Hasselt. Nu al dé daktuin van het jaar 2016.
Visueel is deze daktuin een streling voor het oog, door de vele groene hellingen en heuvels die er gecreëerd zijn.
 

In het nieuwe sportcentrum werd vooral de nadruk gelegd op de groene omgeving. Groenbedrijf Van Vlierden en stad Hasselt hebben dan ook de handen in elkaar geslagen om een sportieve en groene oase te creëren. Om de sporters meteen te laten genieten, hebben we gekozen voor de hoogste kwaliteit van grasmatten. Meteen een voelbaar zacht resultaat!

Project Kapermolen is het perfecte voorbeeld van een moderne daktuin. Deze openbare daktuin geeft je dan ook het gevoel midden in de natuur te zitten, en dit vlak bij het centrum van Hasselt.

Het Team van Groenbedrijf Van Vlierden is dan ook terecht fier op deze unieke realisatie die we samen met de stad Hasselt verwezenlijkt hebben.

01 juli 2016

Maak je tuin vakantieklaar!

Geniet je binnenkort van een welverdiende vakantie en ga je er even lekker tussenuit?

Vergeet je tuin dan niet! 
 

Want je moet er toch niet aan denken dat bij terugkomst alles er een stuk minder mooi bij staat dan toen je was vertrokken?

Daarom hebben wij enkele tips voor je!

Een handig lijstje van werkzaamheden waaraan gedacht moet worden voor- en tijdens jouw afwezigheid.

Water aan de planten geven

Tijdens de warmere periodes heeft je border extra water nodig. Vooral gevoelige planten verdienen extra aandacht. Zet bloemen en planten in potten bij elkaar op een plek waar niet de hele dag de zon op schijnt.

Vergeet niet dat hanging baskets 2 keer per dag water nodig hebben. Is er niemand aanwezig tijdens jouw afwezigheid? Denk dan eens aan een automatische waterinstallatie. De ideale oplossing.

Onderhoud van de vijver

Het niveau van het vijverwater zakt sneller in de zomer door de warme temperaturen. Vul deze dus tijdig bij met een tuinslang. Vraag dan iemand die de vissen kan voeren als je die in je vijver hebt.
Tip: Zet een automatische timer op de fontein die regelmatig aan en uit gaat. Zo regel je niet alleen het zuurstofgehalte van je vijver maar houd je inbrekers ook op afstand.

Onderhoud aan het gazon

Je zou denken: ‘voordat ik wegga maai ik het gazon nog even extra kort’. Niet doen! Als je het gazon extra kort maait dan ontstaan er droge, kale plekken vanwege het warme weer. Laat dus het gras gerust iets langer.

Het lange gras beschermt de aarde tegen uitdroging. Is de oppas zo aardig om het gazon voor je te willen maaien? Leg van te voren uit hoe de grasmachine werkt of laat de gebruiksaanwijzing achter.

Onkruidbestrijding

Het is even een klusje maar het moet gedaan worden. Probeer tijdig onkruid te wieden voordat je van je vakantie geniet. Dit scheelt je veel werk bij terugkomst.

Heb je geen tijd om voor je vakantie het onkruid tussen de stenen en de border te wieden? Om de groei van onkruid iets te remmen kun je er voor kiezen om cacaodoppen te strooien.

Of … wij kunnen jou een (groen) handje helpen!

 

01 juli 2016

Project "ONS" te Bilzen

Ons is het nieuwe gebouw van de groep KVLV te Bilzen, een prachtig futuristisch gebouw met respect voor de landelijke roots en band met de natuur. Het werd ontworpen door de hoog aangeschreven architect Juul Vanleysen van Holistic Architecture.

De ontwerpen van Vanleysen zijn steeds een combinatie van strakke lijnen, glaspartijen en groen. Dus werd samen met Groenbedrijf Van Vlierden het groene aspect onder handen genomen.

Het resultaat is een one of a kind ontwerp dat boekdelen spreekt. Er is gewerkt met extreme hellingen die een uitzonderlijk mooi groendak creëren.

14 oktober 2013

50 jaar Van Vlierden

Bekijk hier de foto's van 50 jaar Van Vlierden

06 augustus 2013

Nieuwsbrief Juli 2013

De warmte van de zomerzon doet onze tuinen wederom welig tieren. De weelderige schoonheid van de zomer bereikt langzaam aan haar hoogtepunt. Hét moment voor de groene vingers om voluit te gaan met snoeien, maaien of kortwieken.

Voor anderen, dé ideale tijd om te genieten van een welverdiende vakantie. Van Vlierden komt u hierin met plezier tegemoet, door alle tuinwerken even van u over te nemen.

In deze editie: JBC in het groen, Wij verbouwen, Snoeitips, realisaties van de voorbije maanden en een special over groene gevels.

06 augustus 2013

Wij verbouwen

Niet alleen u als klant zal genieten van de frisse en moderne look, maar ook onze werknemers zullen zich als een vis in het water voelen in deze aangename werkomgeving.

Om uw bezoek aan ons te transformeren in een belevenis, leggen wij voor u een showtuin aan. Aansluitend op de nieuwe groentendens voor gevelbegroeiing, ontwierpen wij een demonstratiegevel in samenwerking met Copijn. We mikken op een unieke groenbeleving.

De volledige oplevering van het project is voorzien voor half september. Hieronder enkele foto's van de werken.

 

18 mei 2012

Van Vlierden partner van De Ronde Van Limburg

Organisatie RvL mag terugblikken op een erg geslaagde 1ste editie!

Alle media, sponsors, supporters, deelnemers en andere belanghebbenden zijn het er unaniem over eens...  De Cegeka Ronde van Limburg op 17 mei 2012 is een prachteditie geworden.
Met een stralend zonnetje, 650 VIP's, duizenden mensen in de aankomstzone en op de plaatselijke hellingen mag de organisatie terugblikken op een erg geslaagde eerste editie.  Zowel de UCI, de sponsors als de stad Tongeren lieten al weten dat dit evenement een blijver moet zijn op de UCI wielerkalender!
 
Bekijk hier de uitslag.
Bekijk hier de deelnemerslijst.
Bekijk hier het verslag op TVL.

12 april 2012

Van Vlierden bouwt Belgische daktuin van Floriade

Vorige week werd in Venlo de Wereld Tuinbouw Expo Floriade officieel geopend. Gedurende 6 maanden zal daar op een oppervlakte van 66 hectare alle natuurpracht uit de diverse uithoeken van de wereld te zien zijn. Ook België heeft er uiteraard een paviljoen gebouwd, en niet zomaar eentje… Het gaat om een constructie die als het ware in de grond wordt opengeplooid.

Het dak werd aangelegd door groenbedrijf Van Vlierden uit Neerpelt. “Een hele eer dat we hiervoor zijn gevraagd,” vertelt zaakvoerder Patricia Vanderveken. “Iedere provincie heeft één onderdeel mogen uitvoeren, en wij mochten dus als Limburgse participant zorgen voor het dak als eyecatcher. Daarnaast hebben we ook de rest van de groenaanleg rond het paviljoen verzorgd.”

Van Vlierden is al heel lang specialist in deze daktuinen. “Inderdaad, vandaar allicht dat we voor deze opdracht gecontacteerd werden. Het moest ook allemaal heel snel gaan, want we zijn er een maand geleden pas aan kunnen starten.” Van Vlierden hoopt uiteraard dat het concept zal aanslaan bij de honderdduizenden internationale bezoekers en dat deze referentie ook commercieel haar vruchten zal afwerpen.

Door Kurt Meers op 12 april 2012 -  via madeinlimburg.be

Lees meer

23 maart 2012

Wij zoeken enthousiaste collega’s met groene vingers

Wegens uitbreiding van onze activiteiten zijn wij dringend op zoek naar enkele enthousiaste collega’s met groene vingers!

Bekijk snel de openstaande vacatures op de "vacatures" pagina.

09 maart 2012

Verlichting met LED-steen

De LED-steen biedt tal van nieuwe verlichtingsmogelijkheden voor buiten en binnen. Met enkele markante voordelen! Omdat het systeem geen kabels heeft, vraagt het minder installatiewerk. Bovendien is er geen energiekost. De klinkers zijn vervaardigd uit polycarbonaat, een uiterst duurzame kunststof. Hierin is een hoogrenderende kristallijne zonnecel geïntegreerd.

De batterijen worden opgeladen tijdens de dag. ‘s Avonds kunnen hierdoor minimaal 6 heldere LED-lampjes branden. Door de integratie van een lichtsensor licht de brick automatisch op wanneer het donker wordt. De bricks kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Dankzij state-of-the-art technologieën en de beste materialen, halen deze LED-bricks een levensduur van 10 jaar.

09 maart 2012

NOW, Noord-Limburgs Openbouw Weekend

17 EN 18 MAART 2012: NOW, NOORD-LIMBURGS OPENBOUW WEEKEND - NEERPELT

Onder het motto ‘Samen Sterk Bouwen’ vindt dit jaar de derde editie plaats van NOW. Heel wat regionale bouwondernemingen slaan ook nu weer de handen in elkaar om dit evenement te organiseren. Bent u van plan om te bouwen of te verbouwen? Laat u dan tijdens deze beurs adviseren door meer dan 40 specialisten in hun sector. Van chape- tot dakwerker, van elektricien tot sanitairman en van aannemer tot architect. U bent dan ook van harte welkom op het evenemententerrein Hennemeeuwis in Neerpelt. Bezoek zeker onze stand.

08 maart 2012

2012: Gevelbegroeiing & Daktuinen

In 2012 willen wij bij Groenbedrijf Van Vlierden nog meer werk maken van gevelbegroeiing en van duurzame groene daken. Zo dragen wij bij aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving. De wereld van de daktuinen kent ups en downs.

Door de vermindering van de subsidies en de angst voor de crisis lieten tal van projecten op zich wachten. In 2012 bepalen een aantal gemeenten zelf wat ze voorzien aan subsidies. Indien u woont in een gemeente die is aangesloten bij Infrax én het subsidiereglement heeft goedgekeurd, kunt u mogelijk een beroep doen op een premie van 31 euro per m².

01 juli 2011

Projecten in de kijker: total make-over

Vergelijk de voor en na foto's